preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 4992
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Upute o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika
Autor: Suzana Šestan, 11. 2. 2022.

Dragi učenice, dragi učenici, poštovani roditelji, nastavnici, stručni suradnici, strukovni učitelji, odgajatelji i djelatnici!

S obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama i s ciljem održavanja nastave uživo, po modelu A, Ministarstvo znanosti i obrazovanja razradilo je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika.

Provođenjem mjere dobrovoljnog samotestiranja učenika u potpunosti bi se ukinula obveza samoizolacije za učenike koji su u školi ili izvan nje bili u kontaktu sa zaraženom osobom (molimo obratite pozornost na kontakt s pozitivnim ukućanom kasnije u tekstu), a nemaju simptome bolesti i imali su negativan rezultat testa, čime bi se povećalo praćenje nastave uživo u prostorijama škole.

Samotestiranje na SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima je dobrovoljno i besplatno te se obavlja jedanput tjedno. Iako se preporučuje se da se učenici samotestiraju ponedjeljkom prije nastave (ili nedjeljom prije spavanja), testiranje se može obaviti i neki drugi dan u tjednu koji odredi škola, što će ovisiti o tome kada će pojedinoj školi biti dostavljena prva količina testova. Važno je da se samotestiranje provodi jedanput tjedno i da razmak između dva testiranja bude podjednak. Negativan rezultat testa roditelji/skrbnici mogu npr. zabilježiti u učenikovu bilježnicu koju učenik predočuje u školi ili mogu dojaviti na neki drugi način koji odredi škola.

(OPŠIRNIJE - tekst u nastavku !)
(dokumenti za preuzimanje su u prilogu!)


Kao od početka pandemije, učenici ne dolaze u školu ako imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), već se javljaju razredniku, izabranom liječniku i/ili epidemiološkoj službi koji odlučuju o testiranju na COVID-19.

Tijekom petka i subote 11.-12. veljače 2022. godine bit će vam omogućeno preuzimanje prve isporuke SARS-CoV-2 testova za provođenje mjere samotestiranja za dva tjedna. Zajedno s testovima bit će i upute proizvođača za provođenje samotestiranja.

U prvoj fazi distribuiraju se dva testa za pojedinog učenika, što bi u većini slučajeva trebalo biti dovoljno za provođenje mjere samotestiranja dva tjedna, kao i za provođenje testiranja onog razrednog odjela u kojem se pojavi pozitivan rezultat testa pojedinog učenika u prvom tjednu provođenja mjere.

Ostala količina testova moći će se preuzeti u tjednu tijekom školskih praznika ili početkom tjedna nakon školskih praznika u školi od svojih razrednika, koja će biti dostatna za nastavak provođenje mjere još tri tjedna.

Isto tako, budući da prema uputama proizvođača nije uputno da učenici mlađi od 16 godina provode samotestiranje bez nadzora ili pomoći odraslih osoba, molimo vas da na to svakako upozorite roditelje/skrbnike te da im dostavite obavijest za roditelje/skrbnike koju vam dostavljamo u privitku.

Roditelji/skrbnici koji nisu suglasni s provedbom mjere samotestiranja ispunjavaju obrazac/izjavu u privitku i dostavljaju ga razredniku i neće im biti podjeljeni testovi. Međutim, ako škola na bilo koji drugi način utvrdi da se za pojedinog učenika ne provodi redovito samotestiranje, o tome će obavijestiti nadležnu epidemiološku službu ili školskog liječnika s kojim je ranije surađivala prilikom izricanja mjera samoizolacije.

U slučaju kada roditelji/skrbnici obrascem/izjavom potvrđuju da ne žele provoditi mjeru samotestiranja učenika, tim učenicima će biti omogućeno redovito praćenje nastave, no u slučaju kontakta s pozitivnom osobom neće biti izuzeti od karantene.

Čuvajte jedni druge i sami sebe.
Damir Srnec, mag. inf.
​ravnatelj

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju