preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
GSC-Mobility2020

Energetska obnova

Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Pretraži
Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 8366
Dom-događanja
Mjuzikl i još mnogo toga lijepoga za Valentinovo
Suzana Šestan / datum: 20. 2. 2020. 11:45

13. veljače 2020.

U učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec u četvrtak 13. veljače 2020. je u večernjim satima održan bogat program povodom Valentinova. Već su na samome početku pjesmu  „Ljubav nije grijeh“ otpjevale sestre Filipa i Franka Ščuka, nakon čega je uslijedila podjela ljubavne pošte te poruka prijatelja. Treba spomenuti kako iste nisu dobili samo učenici, već i djelatnici doma. Kako lijepo zvuči flauta (jasno, kad je se zna svirati) učenici su imali prilike uvjeriti se u nastupu Franke Ščuke s melodijom „All my loving„. Potom je mnogobrojna publika poslušala evergreen „Ružo moja crvena“ u kojem su pjevali i svirali bivši i sadašnji portir doma Božidar Mihalic i Stjepan Novak te noćni pazitelj Božidar Glavina. No, događaj večeri je bez sumnje, ipak bio mjuzikl s naslovom „Ona je opet kriva“ koji je za ovu prigodu napisala, uglazbila, uvježbala Filipa Ščuka te konačno i sama u njemu nastupila. Rame uz rame uz nju su bili Matea Kovačev, Matej Tovarović te Filipina mlađa sestra Franka Ščuka. Nakon toga uslijedilo je nagrađivanje za najurednije i najuređenije sobe, dok su oni s najneurednijim sobama dobili obavezu dodatnog čišćenja, ovog puta iskazanu u obliku prigodnog „nagradnog“ bona.


[OPŠIRNIJE]Božićna bajka u učeničkome domu
Suzana Šestan / datum: 19. 1. 2020. 09:52

Pretposljednjeg dana nastave minule kalendarske godine u Učeničkom je domu Graditeljske škole Čakovec održan prigodni božićni program. Mi vam donosimo pregršt najuspjelijih fotografija s programa koji je bio lijep, topao i bogat sadržajima. Čuli smo mnogo prekrasnih tonova i osjetili mnogo dobrih vibracija te večeri u prizemlju doma. Između ostalog, imali smo prigodu vidjeti i igrokaz našeg noćnog pazitelja Božidara Glavine pod naslovom „Božićna bajka“ te unutar staro-mladog domskog benda ponovno poslušati našeg bivšeg portira Božidara Mihalica. Poslije programa zasladili smo se voćem, kolačima i tortom. Organizatorica je ovog cjelokupnog vrlo uspjelog božićnog programa bila odgajateljica Spomenka Gavranović. Na koncu dodajmo da su se svim nazočnima prigodnim riječima i srdačnim čestitkama obratili voditeljica učeničkog doma Nataša Vrček te ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Zvonko Ladić.

foto album - link


[OPŠIRNIJE]Anika i Ivan su naši naj-fazani
Suzana Šestan / datum: 20. 11. 2019. 17:12

Učenički dom Graditeljske škole Čakovec                                  3. listopada 2019.

Kao i sve dosadašnje i ovu smo školsku godinu u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec započeli programom Fazanijade. Radi se o programu kojim već tradicionalno ugošćujemo i preko kojeg upoznajemo nove učenike doma. Program započinje nogometnom utakmicom ekipe Fazana (novih učenika) i Oldtimera (starih učenika), a i ove godine, kao i nekoliko proteklih, pobjedu su odnijeli Oldtimeri. Nakon toga započeo je prvi dio programa, a on se odvijao u popodnevnim satima na sportskim terenima oko učeničkog doma. Tamo su učenici iskazali svoje vještine u starim sportovima. Ove su nam godine u bacanju kamena s ramena pobijedili učenici 4. odgojne skupine Mateo Kalanjoš i Aleksandro Oršoš. U bacanju potkove pobjednici nam dolaze iz 3. odgojne skupine, a to su Fadil Mehanović i Mateo Oršoš


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Suzana Šestan / datum: 20. 11. 2019. 16:59

Učenički dom Graditeljske škole Čakovec                             14. - 25. listopada 2019.

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

 Učenici i djelatnici doma su bili zamoljeni da donesu plodove iz svojih vrtova, polja, livada i šuma kako bi ukrasili naš dom te uživali u bogatijim mirisima i okusima jeseni. Uz to, mnogi (čitaj-dečki), su se po prvi puta oprobali u pekarskim i slastičarskim vještinama. Takmičili smo se u što ukusnije spravljenim delicijama.

Ostvarene su aktivnosti:

14. listopada – sakupljali smo plodove, brali kestene, postavili izložbu i organizirali Kestenijadu (pečenje kestena).

17. listopada - izradili smo sok od jabuka u jutarnjoj smjeni, a u popodnevnoj smjeni održali radionicu „Savijača, štrukli, štrudla ili…“; Izradili smo, ispekli, degustirali te ocjenili najsavijače u vrijeme večere.


[OPŠIRNIJE]U bogatom programu dirljivi oproštaj od naših maturanata
Suzana Šestan / datum: 30. 5. 2019. 10:22

U prizemlju našeg učeničkoga doma oprostili smo se od naših maturanata u srijedu 15. svibnja. Ovaj program i svečana večera osmišljeni su  kao dar naših učenika i djelatnika našim dragim maturantima u znak pažnje i oproštaja. Zapravo, više smo obilježili svršetak njihovog srednjoškolskog obrazovanja, nego li rastanak,  jer dobro znamo kako se domu svi vraćaju - neki prije, a neki kasnije.

Ovogodišnji smo program koji je osmislila i u djelo uspješno sprovela odgajateljica Vera Bralić, prof. započeli projekcijom video filma Maturanti 2018/19. koji je  s velikom pažnjom i ljubavlju napravila Petra Gašparić. Pjevale i svirale su nam „zlatne sestre z Ferdinanovca“ Franka i Filipa Ščuka, a  Rajna Jakupek je maturantima u oproštajnom pismu uputila nekoliko biranih riječi. U nastavku programa poslušali smo i pogledali dijalog dviju cimerica iz sobe 113 koje se opraštaju - Rajne Jakupek koja „spava“ i Marije Dombaj koja pakira kofere. Potom je voditeljica programa Zita Treščec pročitala već poznatu, ali aktualnu recitaciju našega noćnog pazitelja Božidara Glavine pod naslovom „Na kraju“.


[OPŠIRNIJE]Dobri organizatori 44. Regionalne domijade učeničkih domova regije sjever
Suzana Šestan / datum: 30. 5. 2019. 09:25

Po prvi puta je smotra dostignuća učenika smještenih u učeničkim domovima regije sjever Republike Hrvatske – popularna domijada s razmakom od tri tjedna organizirana u dva grada. Tako je u subotu 13. travnja održan njen sportski dio kod nas u Čakovcu, dok su kulturno-umjetnički program te izložba radno-tehničkih dostignuća organizirani 4. svibnja u Kutini. Dakle, bili smo domaćini naše drage nam regionalne donijade te smo ugostili ukupno 279 učenika te 49 njihovih voditelja iz devet učeničkih domova Regije sjever (Bjelovar, Ivanić Grad, Garešnica, Srednja Škola Čakovec, Križevci, Kutina, Varaždin, Virovitica i naš učenički dom). Na otvorenju domijade na platou ispred ulaza u našu sportsku dvoranu nazočnima se obratio ravnatelj Graditeljske škole Zvonko Ladić koji je svim učenicima i njihovim voditeljima zaželio dobrodošlicu te ujedno predstavio školski kompleks. Sama je sportska natjecanja u ime župana Međimurske županije Matije Posavca otvorio zamjenik župana Josip Grivec koji je poželio da svi iz Čakovca i Međimurja ponesu lijepe uspomene. Kako je istaknuto, razlozi pokretanja i ciljevi održavanja domijade su poticanje druženja, prevencija rizičnih oblika ponašanja i vrednovanje dostignuća učenika iz učeničkih domova.


[OPŠIRNIJE]S Regionalne domijade u Kutini 4.svibnja 2019.
Suzana Šestan / datum: 29. 5. 2019. 14:43

U deset kategorija sedam nagrada naših učenika

Po Uskrsu te nakon tri sedmice razmaka od sportskog dijela 44. Regionalne smotre dostignuća učenika smještenih u učeničkim domovima regije sjever Republike Hrvatske kojoj smo bili domaćini, u subotu su 4. svibnja u Kutini održani njena izložba radno-tehničkih dostignuća i  njen kulturno-umjetnički program. Kao što smo ranije istakli, regionalna je domijada ove godine prvi puta organizirana u dva termina i u dva grada. Put Kutine je iz učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec krenuo autobus s učenicima i njihovim voditeljima koji su u multimedijalnom stvaralaštvu prezentirali svoje slike, skulpture, industrijski dizajn, fotografije, keramiku te video-zapis. U kulturno-umjetničkom programu popularne domijade sudjelovali su glazbenim, plesnim i scenskim izrazom te recitacijom.


[OPŠIRNIJE]Maškare u domu - maskirani skečevi
Suzana Šestan / datum: 22. 3. 2019. 20:11

Maškare su održane i u učeničkome domu Graditeljske škole Čakovec. I ovdje je bilo živo i veselo, a posebne gošće programa bile su članice Udruge žena iz Gornjeg Kraljevca koje su se predstavile prigodnim šaljivim igrokazom o mnogobrojnim svakodnevnim nesporazumima u komunikaciji. Tokom programa nastupili su mnogi zamaskirani učenici i djelatnici doma (često nismo znali tko je u pitanju). Žiri je stoga imao mnogo posla oko izbora pojedinačno najbolje maske, kao i najboljeg zamaskirane grupe. Zapravo, radilo se o cijelom nastupu zamaskiranih jer su svi koji su izašli pred mikrofon morali osmisliti i odigrati pravi mali skeč. Konačno, pojedinačno je prvo mjesto zauzela Esmeralda, drugi je bio Vuk Alex, a treći Narkoman. U grupnom nastupu najbolji su bili Baba i deda, drugo mjesto je pripalo Frizeru, a treće Romskom plesu. Organizator cjelokupnog programa je bio odgajatelj Zdravko Horvat, prof.

Emanuela Koretić, 1. b, Graditeljska škola Čakovec

fotografije


[OPŠIRNIJE]Bogat i veseo program za Valentinovo
Suzana Šestan / datum: 16. 3. 2019. 14:32

Učenici Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec ovogodišnje su Valentinovo dočekali u svojim lijepo prigodno okićenim prostorima. Tako je u velikoj dvorani u prizemlju doma na samo Valentinovo (14. veljače) među mnogobrojnim većim i manjim srcima u večernjim  satima održan i prigodni program. U njemu su na samome početku pjesmom „Kad mi dođeš ti“  nedavno preminulog Olivera Dragojevića nastupili bivši portiri doma, svevremenski glazbeni entuzijasti i dobri prijatelji, Božidar Mihalic i Stjepan Novak. Učenica Franka Ščuka je nakon toga recitirala pjesmu  „Annabel Lee“ (Edgar Alan Poe). Uslijedio je igrokaz pod naslovom „Sličnosti nas spajaju“ kojem su autori odgajatelji Biserka Strbad Milinović, prof. i Aleksej Milinović, prof. U njemu su uspješno glumili (same sebe) Rajna Jakupek i Matej Tovarović. Nakon igrokaza na pozornicu su stupile sestre Filipa i Franka Ščuka te na flautama odsvirale melodiju „Della note“ iz filma „Dame i skitnice“.


[OPŠIRNIJE]Svečanim programom uspješno okončan program SUKUS-a
Suzana Šestan / datum: 16. 3. 2019. 14:23

U Centru za kulturu Čakovec održana je završna svečanost projekta Srednjoškolci u kulturnim i umjetničkim sadržajima (SUKUS). Glazbom, pjesmom i plesom srednjoškolci su pokazali rezultate svega što su naučili i uvježbali na kreativnim radionicama koje su unutar spomenutog projekta pohađali proteklih 15 mjeseci. Uz mentore Virnu Hošnjak, Petru Horvat, Filipa Horvata, Davora Žerjava, Ivana Pranjića i Saue Mikca učenici su plesali, svirali, pjevali, fotografirali, bavili se kreativnim pisanjem te eksperimentirali s DJ glazbom. Sam je projekt SUKUS-a usmjeren na uključivanje srednjoškolaca u kulturno-umjetničke sadržaje koji su ponajviše organizirani u Čakovcu, ali dijelom i izvan njega. Korisnici su učenici koji tijekom srednjoškolskog obrazovanja borave u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec i Učeničkom domu Srednje škole Čakovec. Sudjelovanje u projektu omogućilo im je dodatno kvalitetno provođenje slobodnog vremena, razvijanje kreativnosti i otkrivanje novih talenata te interesa.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju