preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

Veliki odmor

GSC-Mobility2020



 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ



 Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave!



 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 6599
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha u Graditeljskoj školi Čakovec
Autor: Romina Fic, 11. 10. 2017.

Dani kruha, odnosno dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, u osnovnim i srednjim školama. Smisao obilježavanja Dana kruha je prisjetiti se važnosti kruha u svagdanjem životu i zahvaliti Bogu na daru kruha i plodovima zemlje.


I mi smo 10. listopada obilježili Svjetski dan hrane, koji se inače obilježava 16. listopada i posvećen je borbi protiv gladi u svijetu. U vrijeme velikog odmora jutarnje i poslijepodnevne smjene fra Ivan iz Župe sv. Nikole u Čakovcu obratio se učenicima i nastavnicima s nekoliko prigodnih riječi. Tom je prilikom svim učenicima i nastavnicima skrenuo pažnju kako moramo voditi računa ne samo o hrani koju svakodnevno unosimo u sebe i koja nam je potrebna za preživljavanje, veći o onoj duhovnoj hrani, a to je naša vjera u Boga. Nakon blagoslova hrane svi smo uživali u finim klipićima, koje su za ovu prigodu ispekle kuharice iz učeničkog doma, a nastavnik vjeronauka Hrvoje Živković, dipl. teolog postavio je izložbu plodova zemlje u holu škole.

Cilj ove manifestacije je približavanje blagovanja kruha i narodnih običaja te poučavanje mladih o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage. Danas kada u svijetu postoji veliki broj ljudi koji nemaju dovoljno kruha, važno je da se s poštovanjem odnosimo prema njemu i da cijenimo njegovu vrijednost. 

 

Fotografije





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju