Predstavljanje četverogodišnjih i trogodišnjih programa u šk.god.2024./2025.
Učenički dom Graditeljske škole Čakovec 14. - 25. listopada 2019.
Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Učenici i djelatnici doma su bili zamoljeni da donesu plodove iz svojih vrtova, polja, livada i šuma kako bi ukrasili naš dom te uživali u bogatijim mirisima i okusima jeseni. Uz to, mnogi (čitaj-dečki), su se po prvi puta oprobali u pekarskim i slastičarskim vještinama. Takmičili smo se u što ukusnije spravljenim delicijama.
Ostvarene su aktivnosti:
14. listopada – sakupljali smo plodove, brali kestene, postavili izložbu i organizirali Kestenijadu (pečenje kestena).
17. listopada - izradili smo sok od jabuka u jutarnjoj smjeni, a u popodnevnoj smjeni održali radionicu „Savijača, štrukli, štrudla ili…“; Izradili smo, ispekli, degustirali te ocjenili najsavijače u vrijeme večere.
Baš svima su bili dostupni sljedeći sastojci:
- gotovo tijesto koje je potrebno razvlačiti
- 2 vrste jabuka
- svježi sir
- tikva
- kupus
- brašno, ulje, šećer, jaja, vrhnje, vanilin šećer, cimet, grožđice i limun.
24. listopada - u popodnevnoj smjeni izradili smo peciva (od gotovog tijesta) i „Zlevki“ te nakon toga poslije večere održali domjenak.
Opet svima su bili dostupni slijedeći sastojci:
- dizano slatko tijest
- dizano slano tijesto
- materijal za „kukuruznu i pšeničnu zlevku“ koju treba napraviti prema receptu naših kuharica
- sol, sezam, suncokret, kim, lan i mak
Pravila radionica su bila ovakva:
Pozdrav do iduće jeseni!