preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

Veliki odmor

GSC-Mobility2020



 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ



 Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave!



 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 7084
Dom-događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Autor: Suzana Šestan, 20. 11. 2019.

Učenički dom Graditeljske škole Čakovec                             14. - 25. listopada 2019.

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

 Učenici i djelatnici doma su bili zamoljeni da donesu plodove iz svojih vrtova, polja, livada i šuma kako bi ukrasili naš dom te uživali u bogatijim mirisima i okusima jeseni. Uz to, mnogi (čitaj-dečki), su se po prvi puta oprobali u pekarskim i slastičarskim vještinama. Takmičili smo se u što ukusnije spravljenim delicijama.

Ostvarene su aktivnosti:

14. listopada – sakupljali smo plodove, brali kestene, postavili izložbu i organizirali Kestenijadu (pečenje kestena).

17. listopada - izradili smo sok od jabuka u jutarnjoj smjeni, a u popodnevnoj smjeni održali radionicu „Savijača, štrukli, štrudla ili…“; Izradili smo, ispekli, degustirali te ocjenili najsavijače u vrijeme večere.


Baš svima su bili dostupni sljedeći sastojci:

- gotovo tijesto koje je potrebno razvlačiti
- 2 vrste jabuka
- svježi sir
- tikva
- kupus
- brašno, ulje, šećer, jaja, vrhnje, vanilin šećer, cimet, grožđice i limun.

24. listopada - u popodnevnoj smjeni izradili smo peciva (od gotovog tijesta)  i  „Zlevki“ te nakon toga poslije večere održali domjenak. 

Opet svima su bili dostupni slijedeći sastojci:

- dizano slatko tijest
- dizano slano tijesto
- materijal za „kukuruznu i pšeničnu zlevku“ koju treba napraviti prema receptu naših kuharica
- sol, sezam, suncokret, kim, lan i mak

Pravila radionica su bila ovakva:

  • svaka grupa ima svoj recept za nadjev za savijaču od: jabuka, buče, sira i kupusa.
  • u radionicama sudjeluju po dva učenika i voditelj  
  • voditelji grupa su odgajatelji- za svoju odgojnu skupinu, te ako žele svoju grupu mogu imati voditeljica, psihologinja i medicinska sestra
  • voditelji prijavljuju grupu, osiguravaju svoj recept za nadjev te dogovaraju koju vrstu savijače rade (može biti slatka i slana)
  • voditelj ne mora biti u smjeni kad je radionica, učenici sami izrađuju savijaču
  • grupe mogu biti miješane odnosno učenici mogu imati jednog vanjskog pomagača koji je taj dan u domu (npr. dečki iz 3., 4. ili 5. odgojne skupine mogu imati pomagačicu iz 1. ili 2. odgojne skupine)
  • jedna osoba ne može sudjelovati u dvije radionice istovremeno.

Pozdrav do iduće jeseni!         

foto album





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju